سینماهای شهر رشت
سینما رفتن و فیلم دیدن می تواند یکی از جاذبه های سفر باشد. تماشای یک فیلم جدید در سالن سینمایی که تا به حال نرفته اید، می تواند تجربه جذابی باشد. شهر رشت را میتوان به عنوان یکی از کاملترین شهرهای کشور معرفی کرد. رشت شهری است که نخستین تئاتر کلاسیک کشورمان در آن رونمایی شده است. به غیر از این موضوع اولین تماشاخانه کشور که در آن زمان با نام سینما ایران شناخته میشد، در شهر رشت افتتاح گردیده است. سینما ایران در سال ۱۲۹۵ افتتاح شد و تا سال ۱۳۴۵ نیز به فعالیت خود ادامه داد. در حال حاضر هم رشت یکی از شهرهایی است که همواره میزبان جدیدترین فیلم ها می باشد. در ایام برگزاری جشنواره فیلم فجر نیز سینماهای رشت میزبان فیلم های حاضر در این جشنواره هستند.
سفر به استان گیلان و شهر رشت بسیار هیجانانگیز است، به این دلیل که مسافرین گزینههای تفریحی بسیار زیادی را در اختیار دارند و این شهر جاذبه های گردشگری متعددی دارد. مسافران میتوانند هر روز برنامه جدیدی برای خوشگذرانی داشته باشند. یکی از این تفریحات رفتن به سینماهای رشت است. اگر شما هم تصمیم دارید در سفر خود به استان گیلان به این تفریح بپردازید، بهتر است در این مطلب با بهترین سینماهای این شهر زیبا آشنا شوید.
تاریخچه سینما در استان گیلان
اولین نمایش فیلم در استان گیلان به بیش از ۱۰۰ سال گذشته بازمیگردد. یعنی تقریبا همان وقتی که هالیوود فعالیت خود را در ایالات متحده آغاز کرد. طولی نکشید که اولین سینما در استان گیلان و شهر رشت با نام سینما ایران شروع به کار کرد. در سال ۱۲۹۰ هجری شمسی در سالن اجتماعاتی که در شهر رشت و سبزه میدان این شهر وجود داشت، هر هفته یک مرتبه فردی به نام الوش بیک یک فیلم جدید را برای نمایش میگذاشت. مردم گیلان همواره دستی بر آتش فرهنگ و هنر داشته اند. علاقه آن ها به فیلم و نمایش این شهر را تبدیل به بستر مناسبی برای نمایش فیلم کرد.
با گذشت چند سال فردی به نام کریشا مایاک در همان محل سینما ایران را بنا کرد. این سینما بسیار مجهز بود و از یک سالن زمستانی و یک سالن تابستانی شیک بهره میبرد. قیمت بلیط آن زمان سینما ایران به ترتیب ۱۰ شاهی، یک ریال و یک و نیم ریال بوده است.
چند سال بعد در سال ۱۳۳۶ هجری شمسی، پرده سینما به سینماسکوپ تغییر یافت. در نهایت سینما ایران تا حدود سال ۱۳۴۵ هجری شمسی به فعالیت خود ادامه داد و در همان سال تعطیل شد. جالب است بدانید که هماکنون این سینما به پارکینگ تبدیل شده است.
سینماگران و بازیگران گیلانی
با توجه به قدمت و حضور بیش از یک قرن سینما در شهر رشت، این مکان به خواستگاه سینماگران و بازیگران بسیاری تبدیل شده است. از جمله می توان به بهروز بقایی، علی میری، هومن سیدی، محمدحسن معجونی، حمید لولایی، شهرام حقیقت دوست، حمیده خیرآبادی، مرجانه گلچین، آزاده صمدی، ساقی زینتی و… اشاره کرد. همین امر باعث تأسیس آموزشگاه های بازیگری در این استان شده که در آن ها به کشف و پرورش استعدادهای جدید می پردازند. همچنین گروه های مختلف تئاتر نیز در شهر رشت تشکیل شده و در این زمینه فعالیت می کنند.
سینماهای رشت
شهر رشت از ابتدای کار تا به امروز، ۹ سینمای مختلف را به خود دیده است. از میان کلیه سینماهایی که در رشت افتتاح شده است، این روزها فقط سینما ۲۲ بهمن، سینما میرزا کوچک خان رشت و سینما سپیدرود هستند که کماکان مشغول فعالیت میباشند. همه اینها در حالی است که سینما آبشار، سینما انقلاب و سینما سعدی تعطیل شدهاند و سینما فلسطین نیز آتش گرفته است. سینما صحرایی هم بنا به دلایلی که هنوز هم مشخص نیست، فعالیت خود را قطع کرده است.
از میان سینماهای تعطیل شده، سینماهای آبشار و انقلاب سینماهای مهمی بودهاند. زیرا در مسیر پیاده راه فرهنگی رشت واقع شدهاند و تعطیلی امروز آنها صورت خوشی ندارد. در ادامه این مقاله توضیحات بیشتری در مورد هر یک از سینماهای رشت ارائه خواهیم داد.
سینما سپیدرود رشت
در سال ۱۳۲۰ هجری شمسی کریشا مایاک در سالن اصلی اجتماعات فرهنگ که در شمال غرب سبزه میدان رشت واقع شده بود، سینمایی را به نام سینما مایاک بنا کرد. این سینما با گذشت زمان به دیدهبان تغییر نام یافت. بعد از مدتی این مکان را با نام سینما سهیلا میشناختند و این روزها نام این سینما، سپیدرود میباشد. سینما سپیدرود یکی از بهترین سینماهای شمال کشور است و دارای دو سالن نمایش فیلم مجزا نیز میباشد. مجموع صندلیهای دو سالن سینما سپیدرود ۸۰۰ عدد است. این سینما در ابتدای دهه هشتاد بازسازی شد و در سال ۱۳۸۳ مجددا راه اندازی شد. ساختمان این سینما در طبقه همکف یک پاساژ دارد و سالن های سینما در بالای آن قرار گرفته اند.
- نشانی سینما سپیدرود: رشت، شهرداری، اول خیابان علم الهدی، درست مقابل کتابخانه ملی
سینما میرزاکوچک خان
سینما میرزا کوچک خان به عنوان یکی از قدیمیترین سینماهای شمال کشور شناخته میشود که نام آن برگرفته از یکی از اسطورههای این شهر یعنی میرزا کوچک خان جنگلی است و شاید بتوان گفت یکی از دلایل پر رونق بودن این سینما، نام آن است. سینما میرزاکوچک خان در سال ۱۳۴۲ هجری شمسی بنا شده و چندین سال با نام سینما آسیا نیز فعالیت داشته است. این سینما در چندین سال گذشته موفق شده که از تعطیلیهای عجیب و غریب سینماهای قدیمی شهر رشت به نوعی فرار کند و بدون اینکه تغییر کاربری دهد، کماکان به ادامه فعالیت اصلی خود بپردازد.یک ساختمان قدیمی ساخت سفید رنگ در میدان شهرداری رشت با سقف شیروانی خود قرار دارد که هنوز هم بافت گذشته خود را حفظ کرده است. این ساختمان سینما میرزا کوچک خان است که همچنان مورد توجه علاقمندان به هنر هفتم می باشد
بر روی دیواره این ساختمان تابلویی جهت نصب کردن پوستر فیلمهای مختلف قرار دارد و چند ستاره نیز در راست نمای این ساختمان قدیمی کاملا قابل مشاهده هستند. سینما میرزاکوچک خان که امروزه به بخش خصوصی تعلق دارد، از یک سالن با بالکن برخوردار است. ظرفیت سالن این سینما ۷۵۰ صندلی است.
- نشانی سینما میرزاکوچک خان: رشت، شهرداری، خیابان علم الهدی، مقابل کتابخانه ملی

سینمای ۲۲ بهمن رشت
سینما رادیوسیتی استان گیلان در سال ۱۳۴۴ هجری شمسی در محل سبزه میدان شهر رشت افتتاح شد و در ابتدای سال ۱۳۴۵ هجری شمسی با به نمایش در آوردن فیلم هوش و دختر تنها کار خود را شروع کرد. این سینما به همت شخصی به نام صفرعلی بافکر تأسیس شد. وی پس از مدتی توانست سوریک ساتوریانس، فیلمشناس و مدیر سینما ایران را با خود همراه کند و از طریق او آثار سینمایی شناخته شده جهان را در این سینما روی پرده ببرد. از جمله این آثار می توان به فیلم “ساعت ۲۵” و “دکتر ژیواگو” اشاره کرد. در سال ۱۳۵۰ نام این سینما به “سینما شهر طلایی” تغییر یافت و با پخش فیلم های مطرح جهان به زبان اصلی به فعالیت خود ادامه داد. نام این سینما بعد از انقلاب اسلامی به ۲۲ بهمن تغییر یافت. سینما ۲۲ بهمن شهر رشت با بیش از ۱۳۰۰ صندلی به عنوان بزرگترین سینمای شهر رشت و استان گیلان شناخته میشود. سینما ۲۲ بهمن از سالن نمایش بسیار شیک و مجهز برخوردار است و بهترین گزینه تماشای فیلمهای سینمایی به حساب میآید.
- آدرس سینما ۲۲ بهمن: رشت، سبزه میدان

برخی سینماهای بسته شده شهر رشت
چند سینمای دیگر نیز در شهر رشت وجود داشته که هر یک بنا به دلایلی تعطیل شدهاند. با توجه به مرکزیت شهر رشت در استان گیلان، برخی از این سینماها می توانند دوباره احیا شده و در اختیار اهالی سینما قرار گیرند. از جمله این مکان ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- سینما آبشار در میدان شهرداری رشت و اول خیابان سعدی واقع شده که این روزها تعطیل شده است.
- سینما سعدی در ابتدای خیابان امام خمینی (ره) واقع شده بود که در حال حاضر رها شده و هیچ نوع فعالیتی ندارد.
- سینما انقلاب در میدان شهرداری شهر رشت، اول خیابان امام خمینی قرار دارد و اکنون تعطیل است.
- سینما فلسطین در اول خیابان سعدی شهر رشت قرار داشته است که بر اثر حادثهای به طور کامل در آتش سوخت و چیزی از آن باقی نماند.
- سینما صحرایی در سبزه میدان شهر رشت واقع شده و متاسفانه امروزه به پارکینگ عمومی تبدیل شده است.
تماشاخانه هامون رشت
علاوه بر سینماهای ذکر شده، شهر رشت دارای سالن اجرای نمایش نیز می باشد. تماشاخانه هامون با ظرفیت ۲۶۰ نفر توسط بخش خصوصی و زیر نظر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی فعالیت می کند.این تماشاخانه با مدیریت هنری محمدحسن معجونی فعالیت می کند. نیمی از اجراهای این مرکز بومی و بقیه نمایش هایی از دیگر نقاط کشور است. این مجموعه دارای سن مجزا، اتاق های پشت صحنه و پارکینگ اختصاصی می باشد.
- نشانی: رشت، خیابان سعدی، خیابان فرقان، جنب هلال احمر استان گیلان

جمعبندی
شما میتوانید برای دیدن یک فیلم سینمایی تماشایی پس از بازدید از اماکن تفریحی شهر رشت، به یکی از سینماهای مجهزی که در این مطلب معرفی شدند، سری بزنید و در کنار دوستان یا خانواده از لذت تماشای فیلم در دل هوای مطبوع و طبعیت دلانگیز استان گیلان بهرهمند شوید. استان گیلان سالانه مقصد مسافران بسیاری می باشد و این، نشان از آمادگی این استان برای پذیرایی از گردشگران می باشد. وجود امکانات تفریحی مانند سینما و تأتر در کنار طبیعت بینظیر، سفر خاطره انگیزی را رقم می زند.
نگاهی گذرا به برخی خدماتی که توسط مهمانداران و پرسنل تشریفات در قطارهای ۵ ستاره فدک ارائه می شود:
- قابلیت حرکت با سرعت حداکثر ۲۰۰ کیلومتر بر ساعت
- تعبیه عایق صوتی مناسب جهت حذف صداهای مزاحم و افزایش سطح کیفی سفر
- تعبیه عایق حرارتی مناسب برای حفظ دمای مطلوب کوپه ها و آسایش مسافران
- طراحی تزئینات داخلی لوکس و مدرن به منظور جریان هوای تازه در واگن و ایجاد آسایش هر چه بیشتر مسافران
- قابلیت تنظیم دمای فضای داخل کوپه به صورت مجزا از ۲۲ تا ۲۶ درجه در تابستان و زمستان
- قابلیت تنظیم روشنایی در داخل کوپه و استفاده از چراغ های اختصاصی برای هر تخت
- تعبیه پریز برق داخل کوپه ها برای استفاده مسافران
- سامانه ی صوتی و تصویری بسیار متنوع و کامل با امکان انتخاب و نمایش مجموعه ای از فیلم ها و موسیقی های روز
- امکان استفاده مجزا هر یک از مسافران از سامانه صوتی و تصویری بدون تداخل با دیگران
- امکان مشاهده مسیر سفر و موقعیت لحظه ای در مسیر یاب سامانه صوتی و تصویری
- طراحی تخت هایی بزرگتر از تخت های قطارهای مشابه (۶۰۰×۱۷۶۰)
- ارائه ملزومات خواب به تعداد مسافران
- سرو غذاهای متنوع داخلی و خارجی مطابق با ذائقه و سلیقه ایرانی
- سرو نوشیدنی و میان وعده در طول سفر
- سرویس بهداشتی ایرانی و فرنگی وکیوم
- ارائه خدمات توسط مهمانداران حرفه ای و آموزش دیده
شما عزیزان می توانید در هر لحظه از شبانه روز برای خرید بلیط قطار مشهد رشت رفت و برگشت و یا بلیط قطار تهران رشت رفت و برگشت از خدمات قطار فدک استفاده کنید.
شرکت ریل پرداز نوآفرین با هدف ارائه خدمات متفاوت و ایجاد تمایز مبتنی بر خواسته های مشتریان، اقدام به خرید و بهره برداری از ۲۰۰ دستگاه واگن مسافری ساخت کشور آلمان با نام تجاری فدک نموده است.
کوپههای این واگن ها از امتیازات فوقالعاده ای برخوردار هستند که مسافران در طول یک سفر طولانی هیچگونه خستگی را احساس نمیکنند و می توانند به راحتی استراحت کنند.
در صورت نیاز می توانید با شماره زیر با ما در ارتباط باشید